Pastrav si salau la cuptor

de mihaelar63 in Pastrav, 25 Ian 2016 | 14252 vizualizari

 

Pestele nu lipseste din congelatorul meu. Nu scap ocazia sa ma aprovizionez de cate ori gasesc un peste de calitate. prietenii, rudele ce vin in vizita stiu ca la mine pot servi un peste bun. De aceasta data am pus la cuptor pastrav si o bucata de salau.

 

INGREDIENTE

  • 6 pastravi [ 250-300 g / buc. ] -curatati
  • 600 g salau curatat
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • 1 linguta sare Himalaya
  • 1 lingurita boia rosie
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 6 catei usturoi pisati
  • 6 linguri ulei de susan
  • 6 crengute cimbru proaspat
  • 150 g unt
  • 2 pahare bere
  • 2 lamai
  • patrunjel verde
  • ridichi rosii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav si salau la cuptor:

  1. Se face un amestec din cimbru, rozmarin, sare, usturoi, ulei de susan, boiaua si fulgii de ardei iute.
  2. Spalati bine pestii si-i increstati. Condimentele vorda gust mai usor si pesti vor fi mai aspectuosi.
  3. Cu acest amestec se maseaza bine pestii si se lasa la rece minimum o ora.
  4. Asezati pestii intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
  5. In fiecare pastrav se pune cate o crenguta de cimbru proaspat si o bucatica de unt.
  6. Se toarna berea in tava.
  7. Se introduce tava acoperita cu folie de aluminiu la cuptorul incalzit timp de 15 minute.
  8. Se scoate folia si se lasa  sa se rumeneasca pestii inca 15-20 minute.
  9. Serviti  pestele asezat estetic pe un platou  decorat cu lamaie, patrunjel verde si ridichi rosii.
  10. Ca si garnitura am avut legume sotate.
  11. Bieinteles langa peste trebuie si un pahar de vin alb bun.
  12.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cimbrul este un condiment foarte potrivit pentru pastrav.

2

Pastravul are o carne mai uscata, folosind unt ii dati savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav si salau la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

27.01.2016, 21:51

Catalina asa copt si rumen imi place mult !!!

miki_a 1

28.01.2016, 11:43

Arata demential de bineeee! M-as muta si eu la tine : peste, ciorbite, vanat....toate, care mai de care delicioase in felul lor!

Zamfira 1

02.02.2016, 11:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume si cuscus